Anksås
Ingredienser
10 personer
- 75 g ankfett
- 75 g mjöl
- 1 ltr vatten (alternativt OSCAR® Signature Rostad Kycklingfond)
- 100 ml katrinplommonjuice
- 60 ml OSCAR® Ankfond koncentrat
- 35 g OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion
- 30 g OSCAR® Rostad Smak krydda
- 50 g ankfett
- ”varma kryddor”
- salt och peppar
Förberedelse
- Gör en blandning av mjöl och ankfett och tillsätt vatten långsamt.
- Koka upp tillsammans med övriga ingredienser, utom 50 g ankfett som vispas i strax före servering.
- Smaka av med salt och peppar
Tips: Vattnet kan med fördel ersättas med steksky från ankan. Smaksätt din sås med Vadouvan för en kryddig anksås eller prova Amarena-körsbär för en mer klassisk sötaktig sås.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Fond koncentrat
En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.
Inspiration
Jul med OSCAR®
Få inspiration till läckra recept och såser som kan serveras på julmenyn.
Inspiration
OSCAR® Signature
Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.