Anksås

Anksås


Ger 1–1,2 liter sås.

Ingredienser

10 personer

  • 75 g ankfett
  • 75 g mjöl
  • 1 ltr vatten (alternativt OSCAR® Signature Rostad Kycklingfond)
  • 100 ml katrinplommonjuice
  • 60 ml OSCAR® Ankfond koncentrat
  • 35 g OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion
  • 30 g OSCAR® Rostad Smak krydda
  • 50 g ankfett
  • ”varma kryddor”
  • salt och peppar 

Förberedelse

  1. Gör en blandning av mjöl och ankfett och tillsätt vatten långsamt.
  2. Koka upp tillsammans med övriga ingredienser, utom 50 g ankfett som vispas i strax före servering.
  3. Smaka av med salt och peppar

Tips: Vattnet kan med fördel ersättas med steksky från ankan. Smaksätt din sås med Vadouvan för en kryddig anksås eller prova Amarena-körsbär för en mer klassisk sötaktig sås. 

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

Jul med OSCAR®

Få inspiration till läckra recept och såser som kan serveras på julmenyn.

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.