Apelsin- och...

Apelsin- och karamellglaserad savojkål


Denna karamelliserade kålgryta passar bra till kokt skinka eller medisterkorv, till exempel. Här upplever du den karamelliserade sötman från apelsinjuicen och sockret i kombination med den intensiva umamismaken från OSCAR® Veganska Kycklingsmak krydda, for an amazingly deep and rich taste. Detta recept kan också göras veganskt. Byt ut vanlig grädde mot växtbaserad grädde.

Ingredienser

10 personer

  • 1 huvud savojkål
  • 100 g socker
  • 2 dl apelsinjuice
  • 2 dl grädde
  • 30 ml OSCAR® Veganska Kycklingsmak krydda 

Förberedelse

  1. Tvätta kålbladen noga och ta bort stocken från de stora bladen.
  2. Skär sedan kålen i grova bitar.
  3. Blanchera kålen i lättsaltat vatten, kyl ner i isvatten och låt rinna av efteråt.
  4. Karamellisera socker i en tjockbottnad kastrull och tillsätt apelsinsaften pö om pö. Rör om tills karamellen är slät.
  5. Reducera grädden till hälften i en annan kastrull och smaka av med apelsinkaramellen och OSCAR® Veganska Kycklingsmak krydda.
  6. Vänd ner den avrunna kålen i karamellgräddsåsen, smaka av med salt och peppar och servera som tillbehör till exempelvis julskinka. 

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler

Inspiration

Jul med OSCAR®

Få inspiration till läckra recept och såser som kan serveras på julmenyn.