Apelsin- och karamellglaserad savojkål
Ingredienser
10 personer
- 1 huvud savojkål
- 100 g socker
- 2 dl apelsinjuice
- 2 dl grädde
- 30 ml OSCAR® Veganska Kycklingsmak krydda
Förberedelse
- Tvätta kålbladen noga och ta bort stocken från de stora bladen.
- Skär sedan kålen i grova bitar.
- Blanchera kålen i lättsaltat vatten, kyl ner i isvatten och låt rinna av efteråt.
- Karamellisera socker i en tjockbottnad kastrull och tillsätt apelsinsaften pö om pö. Rör om tills karamellen är slät.
- Reducera grädden till hälften i en annan kastrull och smaka av med apelsinkaramellen och OSCAR® Veganska Kycklingsmak krydda.
- Vänd ner den avrunna kålen i karamellgräddsåsen, smaka av med salt och peppar och servera som tillbehör till exempelvis julskinka.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
Jul med OSCAR®
Få inspiration till läckra recept och såser som kan serveras på julmenyn.