Ärtor a la Francaise

Ärtor a la Francaise


Serveringsförslag: Pocherad torsk med ärtor a la Francaise.

Ingredienser

10 personer

  • 1200 g ärtor (frysta kan användas)
  • 2 salladshuvuden
  • 20 pärllökar
  • 120 g smör i tärningar
  • 3 tsk socker
  • 50 g OSCAR® Grönsaksfond koncentrat 
  • 200 ml vatten
  • 1 knippe körvel, hackad

Förberedelse

  1. Skölj och hacka salladen, skala pärllöken och skala ärtorna.
  2. Koka upp vatten, socker, 100 g smör och OSCAR® Grönsaksfond koncentrat tills det kokar. Tillsätt pärllök, ärtor och sallad och låt sjuda i 6-8 minuter 
  3. Tillsätt resten av smöret och hackad körvel strax före servering.

Tips: Lägg till ventreche bacon i receptet.