Asiatisk musselsoppa på kokosmjölk
Ingredienser
10 personer
- 500 g blandade knivmusslor/venusmusslor (eller använd fryst musselkött)
- 10 g ingefära i skivor
- 2 st chili i skivor
- 1 vitlöksklyfta i skivor
- 2 st rödlökar
- 2 st bok choy
- 8 dl kokosmjölk
- 4 dl vatten
- 50 ml OSCAR® Musselfond koncentrat
- 1/2 knippa färsk koriander
Förberedelse
- Skölj och rensa musslorna – släng ev. dåliga musslor.
- Värm en kastrull och fräs musslorna tillsammans med grönsakerna.
- Efter 1 minut, tillsätt vatten, kokosmjölk och OSCAR® Musselfond koncentrat.
- Låt soppan sjuda tills musslorna har öppnat sig (4–5 minuter).
Tips: Smaka gärna av soppan med OSCAR® Asiatisk Fond koncentrat.