Baskisk rökt kyckling med oliv och vitlök
Ingredienser
10 personer
- 1,25 kg kycklingfilé
- 20 g Piment d’ espelette
- olja
- 30 gröna oliver
- 30 vitlöksklyftor, syltade
- 600 g OSCAR® Paprikasås
- 25 g OSCAR® Rök Smak krydda
Förberedelse
- Vänd kycklingbitarna i piment d'espelette och stek i lite olja tills de får fin färg. Ta av kycklingbitarna från stekpannan och stek de gröna oliverna och inlagd vitlök i samma panna i några minuter.
- Tillsätt OSCAR® Paprikasås, OSCAR® Rök Smak krydda och låt såsen sjuda i ett par minuter.
- Lägg tillbaka kycklingbitarna i såsen och låt allt bli ordentligt uppvärmt.
Tip: Garnera rätten med hackade örter, brödkrutonger och lite extra rökt paprika.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Sås - färdig att använda
Våra OSCAR® Såser är framtagna för att ge dig en autentisk smakupplevelse för enkel användning i köket. Såserna är gjorda av färska råvaror, kokade som du skulle göra det själv, och kan användas direkt från kartongen efter uppvärmning.