Baskisk rökt kyckling med...

Baskisk rökt kyckling med oliv och vitlök


Upplev det baskiska köket med denna smakrika rätt med rökt kyckling som får en extra touch med OSCAR® Paprikasås. Kombinationen av kyckling, gröna oliver, inlagd vitlök och OSCAR® Rök Smak krydda skapar en komplex och välsmakande rätt. Servera med polenta, stekt gnocchi eller kokt ris.

Ingredienser

10 personer

  • 1,25 kg kycklingfilé
  • 20 g Piment d’ espelette 
  • olja
  • 30 gröna oliver
  • 30 vitlöksklyftor, syltade
  • 600 g OSCAR® Paprikasås
  • 25 g OSCAR® Rök Smak krydda

Förberedelse

  1. Vänd kycklingbitarna i piment d'espelette och stek i lite olja tills de får fin färg. Ta av kycklingbitarna från stekpannan och stek de gröna oliverna och inlagd vitlök i samma panna i några minuter.
  2. Tillsätt OSCAR® Paprikasås, OSCAR® Rök Smak krydda och låt såsen sjuda i ett par minuter.
  3. Lägg tillbaka kycklingbitarna i såsen och låt allt bli ordentligt uppvärmt.

Tip: Garnera rätten med hackade örter, brödkrutonger och lite extra rökt paprika.

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Sås - färdig att använda

Våra OSCAR® Såser är framtagna för att ge dig en autentisk smakupplevelse för enkel användning i köket. Såserna är gjorda av färska råvaror, kokade som du skulle göra det själv, och kan användas direkt från kartongen efter uppvärmning.