Ceviche

Ceviche


Serveringsförslag: Servera cevichen i en taco med saltgurka, vårlök, koriander och en emulsion smaksatt med OSCAR® Premium Citron Pasta.

Ingredienser

10 personer

  • 1 kg file av vit fisk utan ben och skinn t.ex. Kolja

Rimning:

  • 20 g OSCAR® Fiskfond koncentrat (motsvarande 2 %)
  • 20 g socker (motsvarande 2 %)
  • 10 g salt (motsvarande 1 %)

Ceviche citruslage:

  • 200 g färskpressad limejuice
  • 40 g OSCAR® Premium Citron Pasta
  • korianderstjälkar
  • 1 knippe vårlök
  • 2 st chili 

Förberedelse

  1. Fördela fisken jämnt i en form och smörj in den med OSCAR® Fiskfond koncentrat.
  2. Strö därefter på salt och socker och låt dra i minst 4 timmar och frys sedan fisken i minst 12 timmar.
  3. Skär fisken i ca ½–1 cm skivor. Vispa ihop OSCAR® Premium Citron Pasta med färskpressad limejuice, hackade korianderstjälkar och finhackad chili samt vårlök.
  4. Häll det över fisken en timme före servering. Låt det stå och dra, så att fisken tillreds långsamt. 

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.