Ceviche
Ingredienser
10 personer
- 1 kg file av vit fisk utan ben och skinn t.ex. Kolja
Rimning:
- 20 g OSCAR® Fiskfond koncentrat (motsvarande 2 %)
- 20 g socker (motsvarande 2 %)
- 10 g salt (motsvarande 1 %)
Ceviche citruslage:
- 200 g färskpressad limejuice
- 40 g OSCAR® Premium Citron Pasta
- korianderstjälkar
- 1 knippe vårlök
- 2 st chili
Förberedelse
- Fördela fisken jämnt i en form och smörj in den med OSCAR® Fiskfond koncentrat.
- Strö därefter på salt och socker och låt dra i minst 4 timmar och frys sedan fisken i minst 12 timmar.
- Skär fisken i ca ½–1 cm skivor. Vispa ihop OSCAR® Premium Citron Pasta med färskpressad limejuice, hackade korianderstjälkar och finhackad chili samt vårlök.
- Häll det över fisken en timme före servering. Låt det stå och dra, så att fisken tillreds långsamt.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Fond koncentrat
En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.
Inspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.