Clam Chowder
Ingredienser
10 personer
- 200 g musselkött (ca 1 kg musslor)
- 50 ml OSCAR® Musselfond koncentrat
- 50 g rökt bacon
- 125 g lök
- 175 g fast potatis
- 125 g selleri
- 125 g morot
- 1/2 fänkålshuvud
- 1,5 l vatten
- 5 dl grädde
- redning
Förberedelse
- Tärna allt i lämplig storlek. Börja med att knapersteka bacon, tillsätt sedan lök, fänkål, selleri, morot och potatis.
- Tillsätt 1,5 liter vatten och OSCAR® Musselfond koncentrat och låt det sjuda tills potatisen är mjuk.
- Du kan antingen välja att mixa soppan till en krämig purésoppa eller behålla den som den är för att få lite konsistens, eventuellt kan du då reda den.
- När du har mixat eller rett soppan kan du runda av den med grädde.
- Strax före serveringen tillsätter du antingen frysta eller ångade färska musslor. Smaka eventuellt av med mer OSCAR® Musselfond koncentrat.
- Servera på ett originellt sätt i urgröpt bröd och med färska örter.