Ingredienser

10 personer

  • 200 g musselkött (ca 1 kg musslor)
  • 50 ml OSCAR® Musselfond koncentrat
  • 50 g rökt bacon
  • 125 g lök
  • 175 g fast potatis
  • 125 g selleri
  • 125 g morot
  • 1/2 fänkålshuvud
  • 1,5 l vatten
  • 5 dl grädde
  • redning 

Förberedelse

  1. Tärna allt i lämplig storlek. Börja med att knapersteka bacon, tillsätt sedan lök, fänkål, selleri, morot och potatis.
  2. Tillsätt 1,5 liter vatten och OSCAR® Musselfond koncentrat och låt det sjuda tills potatisen är mjuk.
  3. Du kan antingen välja att mixa soppan till en krämig purésoppa eller behålla den som den är för att få lite konsistens, eventuellt kan du då reda den.
  4. När du har mixat eller rett soppan kan du runda av den med grädde.
  5. Strax före serveringen tillsätter du antingen frysta eller ångade färska musslor. Smaka eventuellt av med mer OSCAR® Musselfond koncentrat.
  6. Servera på ett originellt sätt i urgröpt bröd och med färska örter. 

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler