Coq au vin
Ingredienser
10 personer
- 10 stk kycklingbröst
- 50 g smör
- 20 g olja
- 1 l OSCAR® Signature Kycklingfond
- 30 g OSCAR® Kalvfond koncentrat
- 50 g OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion
- 300 g champinjoner
- 150 g små rödlökar
- 200 g bacon
- 200 g persilja
Förberedelse
- Stek kycklingbrösten i olja och smör tills de är mediumstekta.
- Stek baconet knaprigt och ställ åt sidan. Använd samma panna för att steka svamp och lök.
- Häll OSCAR® Signature Kycklingfond i pannan och reducera med 10 %.
- Tillsätt sedan OSCAR® Kalvfond koncentrat och OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion. Koka i 3-5 minuter.
- Skär kycklingbrösten i mindre bitar och låt koka i såsen med alla ingredienser utom persilja.
- Strö över hackad persilja strax före serveringen.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Signature
Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.
Inspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.