Fish and chips
Ingredienser
10 personer
- 10 st. koljafiléer utan skin och ben
- OSCAR® Rök Smak krydda, till pensling
Frityrsmet:
- 300 g mjöl, självjäsande
- 2 tsk bakpulver
- 50 g OSCAR® Premium Citron Pasta
- 50 g OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta
- 2 dl lättöl
Förberedelse
- Skär fisken i bitar med önskad storlek och pensla med OSCAR® Rök Smak krydda.
- Låt fisken dra i minst 1 timme i kyl. Ju längre fisken får dra desto intensivare bliver smaken.
- Vispa samman alla ingredienser till frityrsmeten.
- Vänd fisken i frityrsmeten.
- Fritera fiskbitarna tills de är gyllenbruna vid 175°C i fritös.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Fond koncentrat
En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.