Fish and chips

Fish and chips


Serveringsförslag: Servera med handskuren pommesfrites och tartarsås gjord på OSCAR® Grönsaksfond koncentrat.

Ingredienser

10 personer

  • 10 st. koljafiléer utan skin och ben
  • OSCAR® Rök Smak krydda, till pensling

Frityrsmet:

  • 300 g mjöl, självjäsande
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g OSCAR® Premium Citron Pasta
  • 50 g OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta
  • 2 dl lättöl 

Förberedelse

  1. Skär fisken i bitar med önskad storlek och pensla med OSCAR® Rök Smak krydda.
  2. Låt fisken dra i minst 1 timme i kyl. Ju längre fisken får dra desto intensivare bliver smaken.
  3. Vispa samman alla ingredienser till frityrsmeten.
  4. Vänd fisken i frityrsmeten.
  5. Fritera fiskbitarna tills de är gyllenbruna vid 175°C i fritös. 

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.