Fläsk Chashu

Fläsk Chashu


Sojabräserat och grillat sidfläsk, perfekt som tillbehör till din ramen.

Ingredienser

10 personer

  • 1 kg fläsksida utan svål och ben
  • 1 dl sojasås, låg salthalt
  • 4 dl OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace
  • 50 g socker
  • ev. 1 dl sake
  • ev. svart sesamfrö 

Förberedelse

  1. Bryn fläsksidan runt om i en tjockbottnad gryta.
  2. Tillsätt sojasås, OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace, socker och ev. sake. Om du har överblivna grönsaker, som t.ex. salladslök eller morötter, kan du tillsätta dessa som extra smakgivare.
  3. Låt köttet steka på svag värme under lock i ungefär 1 timme, tills fläsksidan är helt mör.
  4. Skär upp i skivor och grilla skivorna, ev. på yakitori-grill på hög värme. 

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.