Fläsksida med glaserad rödbetor och sås
Ingredienser
10 personer
- 1,2 kg fläsksida, sous vide
Glaserad rödbetor:
- 1 kg rödbetor
- 75 g brynt smör
- 40 ml gastrique
- 2 dl OSCAR® Signature Kycklingfond
Demi Glace Sås:
- 1 l OSCAR® Signature Demi Glace
- 20 ml OSCAR® Rostad Smak krydda
Garnering:
- 40 g persilja
- 20 g oxalis
Förberedelse
- Koka rödbetor med skal, tills de är mjuka. Gnid sedan av skalen.
- Skär rödbetorna i en 1x1x7 cm tjärn och torka vid 65 °C i ca. 12 timmar. Strukturen ska vara som en halvtorkad vaniljstång.
- Stek fläsksidan på svålsidan för att göra den spröd. Sätt fläsksidan i ugnen vid 200°C i 8 minuter.
- Sautera rödbetor i brynt smör och glacera med OSCAR® Signature Kycklingfond.
- Smaka av med peppar och reducera till en sirap, vänd runt rödbetorna i glacen.
- Koka upp OSCAR® Signature Demi Glace och smak av med OSCAR® Rostad Smak krydda. Dekorera rätten med hackad persilja och oxalis.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Fond koncentrat
En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.
Inspiration
OSCAR® Signature
Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.