Fläsksida med glaserad...

Fläsksida med glaserad rödbetor och sås


Ingredienser

10 personer

  • 1,2 kg fläsksida, sous vide

Glaserad rödbetor:

  • 1 kg rödbetor
  • 75 g brynt smör
  • 40 ml gastrique
  • 2 dl OSCAR® Signature Kycklingfond

Demi Glace Sås:

  • 1 l OSCAR® Signature Demi Glace
  • 20 ml OSCAR® Rostad Smak krydda

Garnering:

  • 40 g persilja
  • 20 g oxalis 

Förberedelse

  1. Koka rödbetor med skal, tills de är mjuka. Gnid sedan av skalen.
  2. Skär rödbetorna i en 1x1x7 cm tjärn och torka vid 65 °C i ca. 12 timmar. Strukturen ska vara som en halvtorkad vaniljstång.
  3. Stek fläsksidan på svålsidan för att göra den spröd. Sätt fläsksidan i ugnen vid 200°C i 8 minuter.
  4. Sautera rödbetor i brynt smör och glacera med OSCAR® Signature Kycklingfond.
  5. Smaka av med peppar och reducera till en sirap, vänd runt rödbetorna i glacen.
  6. Koka upp OSCAR® Signature Demi Glace och smak av med OSCAR® Rostad Smak krydda. Dekorera rätten med hackad persilja och oxalis. 

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.