Glacerad rödkål

Glacerad rödkål


Denna läckra rödkålssallad passar perfekt till fläskstek, växtbaserad biff, köttbullsmackor eller som ett härligt tillskott till en buffé. Den sötsyrligt picklade rödkålen har klassiska varma julkryddor och färskt äpple som ger en krispig och uppfriskande touch. Den kan serveras varm eller kall.

Ingredienser

10 personer

  • 1 kg färsk rödkål, skuren
  • 2 matäpplen, tärnade
  • 200 g vinbärsgelé
  • 80 ml OSCAR® Rostad Smak krydda
  • 100 g socker
  • 2 dl ättika
  • kanel, stjärnanis, nejlikor 

Förberedelse

  1. Skär rödkålen i tunna strimlor och låt den koka upp från kallt vatten.
  2. Häll av vattnet och tillsätt resterande ingredienser.
  3. Koka rödkålen tills den är mjuk och smaka av med salt och peppar. 

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

Jul med OSCAR®

Få inspiration till läckra recept och såser som kan serveras på julmenyn.