Grillad bläckfisksallad med...

Grillad bläckfisksallad med BBQ-sås


Tip: Servera samma rätt i tomatsås.

Ingredienser

10 personer

Sallad:

  • 1 kg bläckfisk (10 armar, 1 per portion)
  • 50 ml OSCAR® Fiskfond koncentrat
  • 2 l vatten
  • 6 squash
  • 4 auberginer
  • 2 st. fänkålshuvud
  • 2 grillade citroner
  • 50 ml olivolja
  • salt

BBQ-sås:

  • 100 ml OSCAR® Rostad Smak krydda
  • 40 g OSCAR® Premium Fermenterad Vitlök Pasta
  • 5 dl äppeljuice
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 100 g honung
  • 50 g tomatpuré
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 55 g modifierad stärkelse 

Förberedelse

  1. Koka upp alla ingredienser till BBQ-såsen förutom den modifierade stärkelsen, och reducera med 10%. Tillsätt modifierad stärkelse tills konsistensen är som "ketchup".
  2. Koka bläckfisken i vatten och OSCAR® Fiskfond koncentrat i 45-60 min.
  3. Ta bort från värmen och låt bläckfisken svalna i vattnet i ca 30 min.
  4. Skölj armarna, skär upp dem, grilla dem i en varm grillpanna och pensla med BBQ-sås.
  5. Skär squash och aubergine i halvor. Salta och låt dem rinna av i 30 minuter.
  6. Grilla squash och aubergine i en varm grillpanna i 3-4 minuter på varje sida och pensla med BBQ-sås.
  7. Skär fänkålen i crudité och lägg i isvatten för att göra den krispig.
  8. Servera den grillade auberginen och squashen med bläckfisk, fänkålscrudité, grillad citron och olivolja. 

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.