Grillad bläckfisksallad med BBQ-sås
Ingredienser
10 personer
Sallad:
- 1 kg bläckfisk (10 armar, 1 per portion)
- 50 ml OSCAR® Fiskfond koncentrat
- 2 l vatten
- 6 squash
- 4 auberginer
- 2 st. fänkålshuvud
- 2 grillade citroner
- 50 ml olivolja
- salt
BBQ-sås:
- 100 ml OSCAR® Rostad Smak krydda
- 40 g OSCAR® Premium Fermenterad Vitlök Pasta
- 5 dl äppeljuice
- 1 dl äppelcidervinäger
- 100 g honung
- 50 g tomatpuré
- 1 msk rökt paprikapulver
- 55 g modifierad stärkelse
Förberedelse
- Koka upp alla ingredienser till BBQ-såsen förutom den modifierade stärkelsen, och reducera med 10%. Tillsätt modifierad stärkelse tills konsistensen är som "ketchup".
- Koka bläckfisken i vatten och OSCAR® Fiskfond koncentrat i 45-60 min.
- Ta bort från värmen och låt bläckfisken svalna i vattnet i ca 30 min.
- Skölj armarna, skär upp dem, grilla dem i en varm grillpanna och pensla med BBQ-sås.
- Skär squash och aubergine i halvor. Salta och låt dem rinna av i 30 minuter.
- Grilla squash och aubergine i en varm grillpanna i 3-4 minuter på varje sida och pensla med BBQ-sås.
- Skär fänkålen i crudité och lägg i isvatten för att göra den krispig.
- Servera den grillade auberginen och squashen med bläckfisk, fänkålscrudité, grillad citron och olivolja.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Fond koncentrat
En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.
Inspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.