Grillat surdegsbröd med...

Grillat surdegsbröd med räkor, krossade ärtor och sallad


Tips: Halstra en näve ärtor med en blåslampa och använd dem som fyllning för att ge mackan en lätt grillad smak. Kan också användas som fyllning i en wrap.

Ingredienser

10 personer

  • 2 kg räkor
  • 10 skivor grillat surdegsbröd
  • 6 morötter i blandade färger
  • 500 g ärtor (frysta)
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 40 ml OSCAR® Grönsaksfond koncentrat
  • 30 g OSCAR® Premium Citron Pasta
  • 60 ml olivolja
  • salt och peppar
  • ärtskott
  • frisésallad

Förberedelse

  1. Skala morötterna, skiva dem tunt med en mandolin och doppa dem i isvatten så att de blir krispiga.
  2. Fräs lök och vitlök på låg värme i hälften av olivoljan. Tillsätt ärtor och fräs 1-2 min.
  3. Blanda med OSCAR® Grönsaksfond koncentrat, OSCAR® Premium Citron Pasta, och resten av olivoljan. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Skölj salladen och blanda den med morotscruditén och ärtskotten.
  5. Bred ut ärtpurén på det grillade surdegsbrödet och toppa med sallad och räkor.

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.