Grillat surdegsbröd med räkor, krossade ärtor och sallad
Ingredienser
10 personer
- 2 kg räkor
- 10 skivor grillat surdegsbröd
- 6 morötter i blandade färger
- 500 g ärtor (frysta)
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 40 ml OSCAR® Grönsaksfond koncentrat
- 30 g OSCAR® Premium Citron Pasta
- 60 ml olivolja
- salt och peppar
- ärtskott
- frisésallad
Förberedelse
- Skala morötterna, skiva dem tunt med en mandolin och doppa dem i isvatten så att de blir krispiga.
- Fräs lök och vitlök på låg värme i hälften av olivoljan. Tillsätt ärtor och fräs 1-2 min.
- Blanda med OSCAR® Grönsaksfond koncentrat, OSCAR® Premium Citron Pasta, och resten av olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj salladen och blanda den med morotscruditén och ärtskotten.
- Bred ut ärtpurén på det grillade surdegsbrödet och toppa med sallad och räkor.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Fond koncentrat
En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.