Guldsparid med citronsmör och saltad kapris
Ingredienser
10 personer
- 10 st. guldsparid à ca 350 g
- 40 g OSCAR® Premium Citron Pasta
- 20 ml olivolja
Garnering:
- 40 g saltad kapris
- solrosolja till fritering
Citronsmör:
- 150 g skirat smör
- 40 g kapris
- 40 gram schalottenlök
- 20 g persilja
- 25 g OSCAR® Premium Citron Pasta
Förberedelse
- Gör i ordning fiskarna och gnid in dem med OSCAR® Premium Citron Pasta och sedan olivolja.
- Grilla fisken i 10-15 minuter, beroende på storleken.
- Blötlägg den saltade kaprisen i vatten och torka sedan av dem. Fritera dem i olja tills de öppnar sig som en blomma.
- Smält det skirade smöret med kapris, schalottenlök, persilja och OSCAR® Premium Citron Pasta.
- Servera fisken täckt med citronsmör och friterad kapris som dekoration.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.