Guldsparid med citronsmör...

Guldsparid med citronsmör och saltad kapris


Ingredienser

10 personer

  • 10 st. guldsparid à ca 350 g
  • 40 g OSCAR® Premium Citron Pasta
  • 20 ml olivolja

Garnering:

  • 40 g saltad kapris
  • solrosolja till fritering

Citronsmör:

  • 150 g skirat smör
  • 40 g kapris
  • 40 gram schalottenlök
  • 20 g persilja
  • 25 g OSCAR® Premium Citron Pasta 

Förberedelse

  1. Gör i ordning fiskarna och gnid in dem med OSCAR® Premium Citron Pasta och sedan olivolja.
  2. Grilla fisken i 10-15 minuter, beroende på storleken.
  3. Blötlägg den saltade kaprisen i vatten och torka sedan av dem. Fritera dem i olja tills de öppnar sig som en blomma.
  4. Smält det skirade smöret med kapris, schalottenlök, persilja och OSCAR® Premium Citron Pasta.
  5. Servera fisken täckt med citronsmör och friterad kapris som dekoration. 

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.