Hollandaise sifon

Hollandaise sifon


Serveringsförslag: Servera hollandaisen från sifonen till sparris, pocherade ägg, ångkokta grönsaker eller fisk.

Ingredienser

10 personer

  • 250 g smör
  • 3 äggulor
  • 1 matsked vatten
  • 1 tesked OSCAR® Premium Citron Pasta
  • salt

Förberedelse

  1. Smält smöret på låg värme och håll det varmt.
  2. Vispa samman äggulor, vatten och OSCAR® Premium Citron Pasta i en skål över ett vattenbad på låg värme tills blandningen tjocknar något och blir skummig.
  3. Tillsätt det smälta smöret lite i taget under konstant vispning tills såsen är slät och glansig.
  4. Smaka av med salt och mer OSCAR® Premium Citron Pasta vid behov.
  5. Sila såsen genom en fin sil och häll upp den i en sifonflaska.
  6. Fyll sifonflaskan med en gaspatron, skaka väl och håll varm i ett vattenbad i ca 60°C fram till servering.

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler

Inspiration

Nyår med OSCAR®

Inspireras av snacks, goda såser och soppor som du kan servera dina gäster till nyår.