Honungssås

Honungssås


Serveringsförslag: Fläskkotlett med stekt kål och honungssås.

Ingredienser

10 personer

  • 100 g schalottenlök, finhackad
  • 10 salviablad
  • 1 msk korianderfrön
  • 120 g ljunghonung
  • 1 l OSCAR® Signature Fläskfond 
  • 150 g smör, kallt, skuret i tärningar

Förberedelse

  1. Fräs lökarna tills de blir lite karamelliserade, tillsätt sedan korianderfrön, salvia och honung.
  2. Låt honungen fräsa i några minuter under omrörning.
  3. Lägg till OSCAR® Signature Fläskfond, och reducera till en tredjedel.
  4. Sila såsen och vispa i kallt smör tills den är emulgerad.

Tips: Fonden i såsen kan enkelt bytas ut mot t.ex. OSCAR® Signature Kycklingfond.

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.