Hummerbisque
Ingredienser
10 personer
- 2 schalottenlökar
- 1 fänkålshuvud
- 2 vitlöksklyftor
- 60 g tomatpuré
- 1 stjärnanis
- 2 dl konjak
- 1,2 l vatten
- 80 ml OSCAR® Havskräftsfond koncentrat
- 20 ml OSCAR® Musselfond koncentrat
- 6 dl grädde
- 100 g smör
- 1 citron
- salt och peppar
- Piment d'espelette (alternativt rökt paprika)
Förberedelse
- Hackad schalottenlök, vitlök och fänkål ”bränns” av i matfett tillsammans med tomatpuré. Tillsätt stjärnanis och konjak och låt konjaken reducera 50 %.
- Tillsätt sedan vatten, OSCAR® Havskräftsfond koncentrat och OSCAR® Musselfond koncentrat och låt sjuda för att ta smak, dock utan att reducera.
- Sila därefter och tillsätt grädde.
- Gör ett snabbt uppkok och mixa med smör precis före servering
- Smaka av med citron, konjak samt salt och peppar.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Fond koncentrat
En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.
Inspiration
Nyår med OSCAR®
Inspireras av snacks, goda såser och soppor som du kan servera dina gäster till nyår.