Julskinka

Julskinka


Julskinkan är en klassiker på det svenska julbordet. Den kokas först i en buljong och glaseras sedan med senap, farinsocker, panko och OSCAR® Rostad Smak krydda. Traditionellt serveras julskinkan med stuvad kål och buljongen från den kokta skinkan serveras också med mörkt bröd. Det kallas att ”dopp i grytan”.

Ingredienser

10 personer

  • 3 kg kokt skinka
  • 100 g söt senap
  • 50 g OSCAR® Rostad Smak krydda
  • 2 äggulor
  • 75 g brun farin
  • 3 dl ströbröd/panko 

Förberedelse

  1. Mixa senap, OSCAR® Rostad Smak krydda, äggulor, brun farin och 2 dl panko till en slät massa.
  2. Fördela massan på den kokta skinkan och strö sedan över det sista ströbrödet/pankon.
  3. Grädda din julskinka i ugnen på 200°C i cirka 5-7 minuter tills griljeringen bliver gyllenbrun.
  4. Servera med apelsinkaramelliserad kål.

Tips: Om du kokar skinkan själv, koka den i vatten med 30 ml OSCAR® Kalvfond koncentrat per liter vatten. Sedan har du ett fantastiskt spad till "Dopp i grytan". 

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

Jul med OSCAR®

Få inspiration till läckra recept och såser som kan serveras på julmenyn.