Korngrynsrisotto med...

Korngrynsrisotto med vårlök, sparris och gräslök


Ingredienser

10 personer

  • 100 g finhackad schalottenlök
  • 200 g vårlök, eller prova med vårsvamp som ostronskivling
  • olivolja
  • smör
  • 450 g förkokta korngryn
  • 1 l vatten
  • 225 g vitt vin
  • 200 g parmesan eller liknande fast, hård ost
  • 100 g mascarpone eller crème fraîche
  • 60 g OSCAR® Grönsaksfond koncentrat
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe gräslök 

Förberedelse

  1. Bryn schalotten- och vårlöken i lika delar olivolja och smör.
  2. Tillsätt därefter korngryn och bryn även dem så de får glans.
  3. Tillsätt vatten och vitt vin och koka tills de är al dente. Rör i parmesan.
  4. Smaka därefter av med mascarpone och OSCAR® Grönsaksfond koncentrat.
  5. Låt korngrynsrisotton vila ett par minuter så den sätter sig lite.
  6. Vänd i blancherad skivad sparris och färsk gräslök strax före serveringen. Servera med stekt gräslöksolja. 

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.