Korngrynsrisotto med vårlök, sparris och gräslök
Ingredienser
10 personer
- 100 g finhackad schalottenlök
- 200 g vårlök, eller prova med vårsvamp som ostronskivling
- olivolja
- smör
- 450 g förkokta korngryn
- 1 l vatten
- 225 g vitt vin
- 200 g parmesan eller liknande fast, hård ost
- 100 g mascarpone eller crème fraîche
- 60 g OSCAR® Grönsaksfond koncentrat
- 1 knippe grön sparris
- 1 knippe gräslök
Förberedelse
- Bryn schalotten- och vårlöken i lika delar olivolja och smör.
- Tillsätt därefter korngryn och bryn även dem så de får glans.
- Tillsätt vatten och vitt vin och koka tills de är al dente. Rör i parmesan.
- Smaka därefter av med mascarpone och OSCAR® Grönsaksfond koncentrat.
- Låt korngrynsrisotton vila ett par minuter så den sätter sig lite.
- Vänd i blancherad skivad sparris och färsk gräslök strax före serveringen. Servera med stekt gräslöksolja.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.