Krämig musselsås

Krämig musselsås


Vitvinsbaserad, ljus gräddsås med musslor. Smaksatt med ostron, grädde, citron och OSCAR® Musselfond koncentrat. Passar perfekt till exempelvis ångkokt vitfisk. 1–1,2 liter sås.

Ingredienser

10 personer

  • 40 ml OSCAR® Musselfond koncentrat
  • 200 g vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 4 dl grädde
  • 1 st. citron, endast skalet
  • 4 dillstjälkar
  • långpeppar
  • ev. 4 ostron 

Förberedelse

  1. Reducera vitt vin till hälften och tillsätt alla ingredienser förutom grädde och ostron. Låt fonden sjuda för att ta smak.
  2. Sila och tillsätt grädde.
  3. Strax före servering blandas 4 ostron (gärna med tillhörande vätska) ner i såsen med mixerstav.
  4. Servera gärna med färskhackad dill till exempelvis pocherad vit fisk. 

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.

Inspiration

Nyår med OSCAR®

Inspireras av snacks, goda såser och soppor som du kan servera dina gäster till nyår.