Krämig musselsås
Ingredienser
10 personer
- 40 ml OSCAR® Musselfond koncentrat
- 200 g vitt vin
- 6 dl vatten
- 4 dl grädde
- 1 st. citron, endast skalet
- 4 dillstjälkar
- långpeppar
- ev. 4 ostron
Förberedelse
- Reducera vitt vin till hälften och tillsätt alla ingredienser förutom grädde och ostron. Låt fonden sjuda för att ta smak.
- Sila och tillsätt grädde.
- Strax före servering blandas 4 ostron (gärna med tillhörande vätska) ner i såsen med mixerstav.
- Servera gärna med färskhackad dill till exempelvis pocherad vit fisk.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Fond koncentrat
En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.
Inspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.
Inspiration
Nyår med OSCAR®
Inspireras av snacks, goda såser och soppor som du kan servera dina gäster till nyår.