Kyckling danoise

Kyckling danoise


Ingredienser

10 personer

  • 1 kyckling, stor
  • 1 knippe kruspersilja
  • 25 g smör
  • 2 msk olja
  • 5 dl vatten
  • 50 g OSCAR® Hönsbuljong granulat Ekologisk
  • 2 lökar, halverade
  • 2 morötter, tärnade
  • 5 lagerblad
  • 20 g OSCAR® Premium Citron Pasta
  • 3,5 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Förberedelse

  1. Skölj kycklingen noga och krydda den både in- och utvändigt med salt ochpeppar. Fyll kycklingen med persilja. Förslut med en steknål.
  2. Bryn smör och olja i en gjutjärnsgryta (alternativt i en vanlig kastrull som kananvändas i ugnen).
  3. Bryn kycklingen på bröst, rygg och på båda sidor så att även låren får sig enomgång. Vänd kycklingen med ryggbenet nedåt.
  4. Rör ut OSCAR® Hönsbuljong granulat Ekologisk i vattnet och tillsätt OSCAR® Premium Citron Pasta, lök, morötter och lagerblad. Låt sjuda i 45minuter till en timme.
  5. Ta upp kycklingen och sila vätskan. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och kokaupp.
  6. Reducera i cirka 5 minuter utan lock och tillsätt sedan grädden. Koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Tranchera kycklingen och häll över lite sås.
  8. Servera med gurksallad, rabarberkompott, sallad och färskpotatis.

Inspiration

OSCAR® Ekologisk sortiment

Vi har ekologiska varianter av OSCAR® Signature, OSCAR® Fond koncentrat och OSCAR® buljong granulat. På den här sidan hittar du mer information om de ekologiska varianterna inom varje enskild produktgrupp.