Kyckling danoise
Ingredienser
10 personer
- 1 kyckling, stor
- 1 knippe kruspersilja
- 25 g smör
- 2 msk olja
- 5 dl vatten
- 50 g OSCAR® Hönsbuljong granulat Ekologisk
- 2 lökar, halverade
- 2 morötter, tärnade
- 5 lagerblad
- 20 g OSCAR® Premium Citron Pasta
- 3,5 dl vispgrädde
- salt och peppar
Förberedelse
- Skölj kycklingen noga och krydda den både in- och utvändigt med salt ochpeppar. Fyll kycklingen med persilja. Förslut med en steknål.
- Bryn smör och olja i en gjutjärnsgryta (alternativt i en vanlig kastrull som kananvändas i ugnen).
- Bryn kycklingen på bröst, rygg och på båda sidor så att även låren får sig enomgång. Vänd kycklingen med ryggbenet nedåt.
- Rör ut OSCAR® Hönsbuljong granulat Ekologisk i vattnet och tillsätt OSCAR® Premium Citron Pasta, lök, morötter och lagerblad. Låt sjuda i 45minuter till en timme.
- Ta upp kycklingen och sila vätskan. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och kokaupp.
- Reducera i cirka 5 minuter utan lock och tillsätt sedan grädden. Koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Tranchera kycklingen och häll över lite sås.
- Servera med gurksallad, rabarberkompott, sallad och färskpotatis.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Ekologisk sortiment
Vi har ekologiska varianter av OSCAR® Signature, OSCAR® Fond koncentrat och OSCAR® buljong granulat. På den här sidan hittar du mer information om de ekologiska varianterna inom varje enskild produktgrupp.