Madeirasås

Madeirasås


En intensiv och stark variant av den traditionella madeirasåsen. Schalottenlök karamelliseras och rödvin och Madeira tillför sina karakteristiska nyanser till smaken. I kombination med OSCAR® Pepparsås och smör får du en harmonisk och kraftfull sås.

Ingredienser

10 personer

  • 50 g schalottenlök
  • neutral olja
  • 150 g rött vin
  • 150 g Madeira
  • 300 g OSCAR® Pepparsås
  • 30 g smör
  • salt
  • gastrique 

Förberedelse

  1. Karamellisera finhackad schalottenlök i lite neutral olja.
  2. Tillsätt rödvin och Madeira och koka ner till hälften.
  3. Tillsätt OSCAR® Pepparsås och värm upp såsen.
  4. Vispa ner smörtärningar i såsen och smaka sedan av med salt och gastrique. 

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler

Inspiration

OSCAR® Sås - färdig att använda

Våra OSCAR® Såser är framtagna för att ge dig en autentisk smakupplevelse för enkel användning i köket. Såserna är gjorda av färska råvaror, kokade som du skulle göra det själv, och kan användas direkt från kartongen efter uppvärmning.

Inspiration

Nyår med OSCAR®

Inspireras av snacks, goda såser och soppor som du kan servera dina gäster till nyår.