Madeirasås (vegansk)

Madeirasås (vegansk)


Serveringsförslag: Svampragu på madeirasås med torkad och färsk körvel.

Ingredienser

10 personer

  • 2 st. purjolökar
  • 2 st. schalottenlökar
  • 2,5 dl torr Madeira
  • 1 l OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace
  • 20 ml OSCAR® Rostad Smak krydda
  • 10 g OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta
  • redning
  • salt och peppar 

Förberedelse

  1. Stek purjolök och lök i lite olja, tillsätt 2 dl madeira och låt det koka ihop till hälften.
  2. Tillsätt OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace och reducera med cirka 20 % och sila sedan såsen.
  3. Smaka av med OSCAR® Rostad Smak krydda, OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta och den icke reducerade madeiran.
  4. Red till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar. 

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.

Inspiration

Veganskt och vegetariskt

Hos OSCAR® är vi kompromisslösa när det gäller den goda smaken – detta gäller naturligtvis även när rätterna ska vara växtbaserade.