Matjessilltårta
Ingredienser
10 personer
Potatisomelett:
- 100 g kokt potatis
- 0,4 dl hela ägg
- 1 dl grädde
- 50 ml OSCAR® Grönsaksfond koncentrat
- olja för att smörja formen
Färskostkräm:
- 100 g färskost
- 50 g crème fraîche
- 20 ml OSCAR® Rök Smak krydda
- peppar
Garnering:
- 10 Inlagda sillbitar
- 1 fänkål, i crudité
- 4 rädisor, i crudité
- ¼ knippe färsk dill
- 50 g rom
Förberedelse
- Skär potatisen i skivor.
- Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt OSCAR® Grönsaksfond koncentrat.
- Häll blandningen i en smord springform (Ø26 cm) och grädda i ca 15-20 minuter på 160 °C tills äggstanningen har satt sig. Låt svalna.
- Vispa ihop crème fraîche, färskost och OSCAR® Rök Smak krydda, smaka av med peppar.
- Garnera potatisomeletten med sill, fänkål, rädisor, dill och rom. Servera med färskostkrämen.