Matjessilltårta

Matjessilltårta


Sill med löjrom, fänkål, rädisor och dill, på potatisomelett smaksatt med OSCAR® Grönsaksfond koncentrat och serverad med färskostkräm.

Ingredienser

10 personer

Potatisomelett:

  • 100 g kokt potatis
  • 0,4 dl hela ägg
  • 1 dl grädde
  • 50 ml OSCAR® Grönsaksfond koncentrat
  • olja för att smörja formen

Färskostkräm:

  • 100 g färskost
  • 50 g crème fraîche
  • 20 ml OSCAR® Rök Smak krydda
  • peppar

Garnering:

  • 10 Inlagda sillbitar
  • 1 fänkål, i crudité
  • 4 rädisor, i crudité
  • ¼ knippe färsk dill
  • 50 g rom 

Förberedelse

  1. Skär potatisen i skivor.
  2. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt OSCAR® Grönsaksfond koncentrat.
  3. Häll blandningen i en smord springform (Ø26 cm) och grädda i ca 15-20 minuter på 160 °C tills äggstanningen har satt sig. Låt svalna.
  4. Vispa ihop crème fraîche, färskost och OSCAR® Rök Smak krydda, smaka av med peppar.
  5. Garnera potatisomeletten med sill, fänkål, rädisor, dill och rom. Servera med färskostkrämen. 

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

Jul med OSCAR®

Få inspiration till läckra recept och såser som kan serveras på julmenyn.