Murkelsås
Ingredienser
10 personer
- 500 ml OSCAR® Signature Kycklingfond
- 180 g vitt vin
- 30 g torkade murklor
- 2 dl grädde
- 70 g smör
- 50 g crème fraîche
Förberedelse
- Blötlägg murklorna och fräs dem sedan i smör och glasera med OSCAR® Signature Kycklingfond. Sila av vattnet från murklorna och lägg dem åt sidan.
- Minska det vita vinet med 50 procent. Tillsätt vitvinsreduktionen i kycklingfonden tillsammans med grädden. Reducera det hela med ungefär hälften tills det tjocknar något.
- Vid serveringen vispar du fonden med smör och crème fraîche till en skummig konsistens och tillsätter murklorna.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Signature
Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.
Inspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.
Inspiration
Nyår med OSCAR®
Inspireras av snacks, goda såser och soppor som du kan servera dina gäster till nyår.