Murkelsås

Murkelsås


Serveringsförslag: Pärlhöna, spenat, potatis rostad i ankfett och murkelsås.

Ingredienser

10 personer

  • 500 ml OSCAR® Signature Kycklingfond
  • 180 g vitt vin
  • 30 g torkade murklor
  • 2 dl grädde
  • 70 g smör
  • 50 g crème fraîche 

Förberedelse

  1. Blötlägg murklorna och fräs dem sedan i smör och glasera med OSCAR® Signature Kycklingfond. Sila av vattnet från murklorna och lägg dem åt sidan.
  2. Minska det vita vinet med 50 procent. Tillsätt vitvinsreduktionen i kycklingfonden tillsammans med grädden. Reducera det hela med ungefär hälften tills det tjocknar något.
  3. Vid serveringen vispar du fonden med smör och crème fraîche till en skummig konsistens och tillsätter murklorna. 

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.

Inspiration

Nyår med OSCAR®

Inspireras av snacks, goda såser och soppor som du kan servera dina gäster till nyår.