Murkelsås (vegetarisk)

Murkelsås (vegetarisk)


Serveringsförslag: Carpaccio av champinjoner och tryffel, färsk salvia och skummig murkelsås.

Ingredienser

10 personer

  • 2 st. schalottenlökar
  • 5 kvistar timjan
  • 20 g blötlagda, torkade murklor
  • smör
  • 8 dl OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl torr sherry
  • 20 g OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta
  • 2 msk creme fraiche 38 % 

Förberedelse

  1. Finhacka schalottenlök och fräs i smör med murklor och timjankvistar. Tillsätt sherryn och låt den koka ner.
  2. Häll i grädde, OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace och OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta. Låt detta koka ner ca 20 %.
  3. Tillsätt crème fraiche, smaka av med salt och peppar och mixa såsen skummig.

Tips: Plocka ur ett par smörfrästa murklor och tillsätt efter mixning för lite mer textur i såsen. 

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.

Inspiration

Veganskt och vegetariskt

Hos OSCAR® är vi kompromisslösa när det gäller den goda smaken – detta gäller naturligtvis även när rätterna ska vara växtbaserade.