Murkelsås (vegetarisk)
Ingredienser
10 personer
- 2 st. schalottenlökar
- 5 kvistar timjan
- 20 g blötlagda, torkade murklor
- smör
- 8 dl OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace
- 2 dl grädde
- 0,5 dl torr sherry
- 20 g OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta
- 2 msk creme fraiche 38 %
Förberedelse
- Finhacka schalottenlök och fräs i smör med murklor och timjankvistar. Tillsätt sherryn och låt den koka ner.
- Häll i grädde, OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace och OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta. Låt detta koka ner ca 20 %.
- Tillsätt crème fraiche, smaka av med salt och peppar och mixa såsen skummig.
Tips: Plocka ur ett par smörfrästa murklor och tillsätt efter mixning för lite mer textur i såsen.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Signature
Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.
Inspiration
Veganskt och vegetariskt
Hos OSCAR® är vi kompromisslösa när det gäller den goda smaken – detta gäller naturligtvis även när rätterna ska vara växtbaserade.