Mussellinguine
Ingredienser
10 personer
- olja till stekning
- 50 g schalottenlök
- 1/4 vitlöksklyfta
- 50 g körsbärstomater
- 1 dl vatten
- 100 g vitt vin
- 10 g OSCAR® Musselfond koncentrat
- chili
- 300 g linguine, förkokt
- 1 dl grädde
- 40 g musselkött (alternativt 200–300 g musslor med skal)
- 50 g färsk babyspenat
- färska örter, t.ex. körvel och dill
Förberedelse
- Fräs hackad schalottenlök, vitlök och halverade körsbärstomater i lite olivolja. Tillsätt vitt vin och reducera med 50 procent.
- Tillsätt vatten och OSCAR® Musselfond koncentrat.
- Koka upp och blanda i förkokt linguine.
- Tillsätt grädde.
- Ångkoka musslor och blanda i tillsammans med färsk spenat och örter.
- Smaka av med peppar och eventuellt mer OSCAR® Musselfond koncentrat.