Oxsvanschips med lökmousse

Oxsvanschips med lökmousse


Ingredienser

10 personer

Oxsvanschips:

  • 2 dl OSCAR® Signature Oxsvans Jus
  • 50 g oxsvanskött, kokt
  • 1 dl vatten
  • 100 g havregryn
  • 20 g tapiokamjöl
  • 4 stjälkar citrontimjan
  • 2 msk salt
  • 1 liter druvkärnolja

Lökmousse:

  • 200 g lök
  • 50 g smör
  • 2 dl OSCAR® Signature Rostad Kycklingfond
  • salt och peppar
  • citrontimjan 

Förberedelse

  1. Koka ihop OSCAR® Signature Oxsvans Jus, kött, vatten, havregryn och tapiokamjöl till en klibbig gröt.
  2. Vispa gröten med en elvisp och bred ut den i ett tunt lager på ett silikonunderlägg.
  3. Torka gröten i ugn vid 60 °C i ca 15 timmar. Skölj, torka och krossa timjan i en mortel tillsammans med salt.
  4. Fritera grötflingorna i het olja och krydda med citrontimjansalt.
  5. Sautera löken gyllene i smör och tillsätt OSCAR® Signature Rostad Kycklingfond.
  6. Koka in fonden till en klibbig gröt och mixa till en slät puré. Smaka av purén med salt, peppar och citrontimjanblad. 

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.