Oxsvanschips med lökmousse
Ingredienser
10 personer
Oxsvanschips:
- 2 dl OSCAR® Signature Oxsvans Jus
- 50 g oxsvanskött, kokt
- 1 dl vatten
- 100 g havregryn
- 20 g tapiokamjöl
- 4 stjälkar citrontimjan
- 2 msk salt
- 1 liter druvkärnolja
Lökmousse:
- 200 g lök
- 50 g smör
- 2 dl OSCAR® Signature Rostad Kycklingfond
- salt och peppar
- citrontimjan
Förberedelse
- Koka ihop OSCAR® Signature Oxsvans Jus, kött, vatten, havregryn och tapiokamjöl till en klibbig gröt.
- Vispa gröten med en elvisp och bred ut den i ett tunt lager på ett silikonunderlägg.
- Torka gröten i ugn vid 60 °C i ca 15 timmar. Skölj, torka och krossa timjan i en mortel tillsammans med salt.
- Fritera grötflingorna i het olja och krydda med citrontimjansalt.
- Sautera löken gyllene i smör och tillsätt OSCAR® Signature Rostad Kycklingfond.
- Koka in fonden till en klibbig gröt och mixa till en slät puré. Smaka av purén med salt, peppar och citrontimjanblad.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Signature
Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.