Paella
Ingredienser
10 personer
- 50 g chorizokorv
- 2 hackade lökar
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 2 röda paprikor i strimlor
- 10 körsbärstomater i klyftor
- 2,5 dl paellaris
- 20 g OSCAR® Premium Citron Pasta
- 1–2 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk saffran
- 1 l vatten
- 50 ml OSCAR® Musselfond koncentrat
- blåmusslor/venusmusslor i skal som dekoration
- 2 dl frysta musslor
- 1 dl frysta räkor
- 1 dl ärtor
- ev. vit fisk
Förberedelse
- Skär korven i skivor och fräs i en paellapanna.
- Tillsätt sedan lök, vitlök, paprika och tomater.
- Tillsätt ris, OSCAR® Premium Citron Pasta, rökt paprikapulver, saffran, vatten och OSCAR® Musselfond koncentrat.
- Låt sjuda under lock i ca 25 minuter.
- Fördela ångade blåmusslor/venusmusslor och musselkött jämnt i riset.
- Skaka pannan något, så att musslorna sjunker ned lite, men undvik att röra om (tillsätt eventuellt några bitar vit fisk om du vill).
- Koka på låg värme i 10 minuter.
- Fördela räkor och ärtor i pannan och värm i ytterligare 4 minuter.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.