Paprika töltött
Ingredienser
10 personer
- 800 g ris
- 250 g vatten
- 800 g italiensk salsicciakorv
- 60 g OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta
- 40 g vitlökspuré
- 5 paprikor
- 600 g OSCAR® Paprikasås
Förberedelse
- Blötlägg riset i kallt vatten i 5 minuter och sila sedan bort vattnet. Blanda riset med italiensk salsicciakorv utan skinn, OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta, vitlökspuré och lite vatten tills det är en lös färs.
- Skär av toppen av paprikorna och spara. Skölj paprikorna och ta bort kärnorna. Fyll paprikorna helt med färsen och sätt på toppen igen. Lägg de fyllda paprikorna i en ugnsfast form och häll över OSCAR® Paprikasås.
- Bräsera paprikorna under lock i 180 grader i en och en halv timme tills riset är mjukt.
Tip: Rätten kan lagas med hackad svamp och lite OSCAR® Svampfond koncentrat för ett välsmakande vegetariskt alternativ.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Sås - färdig att använda
Våra OSCAR® Såser är framtagna för att ge dig en autentisk smakupplevelse för enkel användning i köket. Såserna är gjorda av färska råvaror, kokade som du skulle göra det själv, och kan användas direkt från kartongen efter uppvärmning.