Paprika töltött

Paprika töltött


Låt dig inspireras av denna ungerska klassiker med en twist. Paprika Töltött är en läcker, saftig rätt som kombinerar fylliga smaknyanser från italiensk salsicciakorv och OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta med söt och krämig OSCAR® Paprikasås. Denna rätt är perfekt som en varm huvudrätt som tar dig med på en kulinarisk resa till det ungerska köket.

Ingredienser

10 personer

  • 800 g ris
  • 250 g vatten
  • 800 g italiensk salsicciakorv
  • 60 g OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta
  • 40 g vitlökspuré
  • 5 paprikor
  • 600 g OSCAR® Paprikasås

Förberedelse

  1. Blötlägg riset i kallt vatten i 5 minuter och sila sedan bort vattnet. Blanda riset med italiensk salsicciakorv utan skinn, OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta, vitlökspuré och lite vatten tills det är en lös färs.
  2. Skär av toppen av paprikorna och spara. Skölj paprikorna och ta bort kärnorna. Fyll paprikorna helt med färsen och sätt på toppen igen. Lägg de fyllda paprikorna i en ugnsfast form och häll över OSCAR® Paprikasås.
  3. Bräsera paprikorna under lock i 180 grader i en och en halv timme tills riset är mjukt.

Tip: Rätten kan lagas med hackad svamp och lite OSCAR® Svampfond koncentrat för ett välsmakande vegetariskt alternativ.

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Sås - färdig att använda

Våra OSCAR® Såser är framtagna för att ge dig en autentisk smakupplevelse för enkel användning i köket. Såserna är gjorda av färska råvaror, kokade som du skulle göra det själv, och kan användas direkt från kartongen efter uppvärmning.