Pasta Vongole
Ingredienser
10 personer
- 1 kg musslor, t.ex. blåmusslor eller hjärtmusslor
- 750 g pasta bucatini, förkokt (eller spaghetti)
- 180 g vitt vin
- 30 g OSCAR® Musselfond koncentrat
- 125 g schalottenlök, finhackad
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 2,5 dl vatten
- 2,5 dl grädde
- olja till stekning
- chili
- färska örter, t.ex. körvel och dill
Förberedelse
- Fräs schalottenlök och vitlök i olja, tillsätt vitt vin och koka tills det är helt inkorporerat.
- Tillsätt vatten och OSCAR® Musselfond koncentrat och koka upp.
- Tillsätt musslorna, låt dem ånga och tillsätt sedan grädden.
- Blanda i den förkokta pastan och örterna.
- Smaka av med peppar och ytterligare OSCAR® Musselfond koncentrat.