Pasta Vongole

Pasta Vongole


Du kan använda alla slags musslor. Servera med rostade tomater och fermenterad vitlök.

Ingredienser

10 personer

  • 1 kg musslor, t.ex. blåmusslor eller hjärtmusslor
  • 750 g pasta bucatini, förkokt (eller spaghetti)
  • 180 g vitt vin
  • 30 g OSCAR® Musselfond koncentrat
  • 125 g schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • olja till stekning
  • chili
  • färska örter, t.ex. körvel och dill 

Förberedelse

  1. Fräs schalottenlök och vitlök i olja, tillsätt vitt vin och koka tills det är helt inkorporerat.
  2. Tillsätt vatten och OSCAR® Musselfond koncentrat och koka upp.
  3. Tillsätt musslorna, låt dem ånga och tillsätt sedan grädden.
  4. Blanda i den förkokta pastan och örterna.
  5. Smaka av med peppar och ytterligare OSCAR® Musselfond koncentrat. 

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler