Peposo med oxsvans

Peposo med oxsvans


Upplev en intensiv och smakrik italiensk klassiker. Receptet kombinerar mör oxsvans med en djup och smakrik sås gjord på OSCAR® Rödvinssås och OSCAR® Sauce Espagnole samt vår Premium Fermenterad Peppar Pasta och Premium Rödvin & Portvinsreduktion. Resultatet är en läcker, långbräserad rätt. Servera med polenta och en fräsch bitter sallad för en fulländad måltid.

Ingredienser

10 personer

  • 1,2 kg oxsvans
  • olja
  • 550 g OSCAR® Rödvinssås
  • 550 g OSCAR® Sauce Espagnole
  • 30 g OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta
  • 30 g OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion
  • 30 g OSCAR® Premium Fermenterad Vitlök Pasta
  • 300 g vatten 

Förberedelse

  1. Bryn oxsvansarna i en mycket varm gryta med olja.
  2. Ta upp oxsvansarna ur grytan och tillsätt i stället alla OSCAR®-produkter samt vatten. Vispa under uppvärmning.
  3. Lägg tillbaka de brynta oxsvansarna i grytan.
  4. Bräsera under lock i 1 timme eller tills oxsvansarna är mjuka.

Tip: Om du vill ha en tjockare sås kan den reduceras ytterligare, utan svansar, och under omrörning. 

Inspiration

OSCAR® Sås - färdig att använda

Våra OSCAR® Såser är framtagna för att ge dig en autentisk smakupplevelse för enkel användning i köket. Såserna är gjorda av färska råvaror, kokade som du skulle göra det själv, och kan användas direkt från kartongen efter uppvärmning.

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.