Ribeye med fermenterad...

Ribeye med fermenterad vitlök och rödvin sås


Ingredienser

10 personer

  • 1,2 kg ribeye, krokmatta

Rödvinssås:

  • 4 dl OSCAR® Rödvinssås
  • 25 g OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta
  • 75 g smör
  • salt och peppar

Karamelliserade lökar:

  • 300 g lök
  • 75 g smör
  • 1 dl OSCAR® Signature Kycklingfond
  • 20 ml OSCAR® Rostad Smak krydda

Tillbehör:

  • 50 g OSCAR® Premium Fermenterad Vitlök Pasta
  • 40 g kress 

Förberedelse

  1. Värm OSCAR® Rödvinssås och piskar in OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta.
  2. Strax före servering tas såsen från värmen och smöret tillsätts under piskning. Smaka med salt och nymalt peppar.
  3. Ta försiktigt bort de 2 yttre skikten av glödlamporna och spara till senare.
  4. Sauté löken i smör tills guldbrun. Lägg till OSCAR® Signature Kycklingfond och laga i en komposit, smaka med OSCAR® Rostad Smak krydda.
  5. Fyll kompotet i lagrade lökskal och lägg dem i ugnen vid 120°C.
  6. Grilla ribeye som önskat, skära ut det och laga ihop med såsen.
  7. Lägg en del av OSCAR® Premium Fermenterad Vitlök Pasta och dekorera med kress. 

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.