Ribeye med fermenterad vitlök och rödvin sås
Ingredienser
10 personer
- 1,2 kg ribeye, krokmatta
Rödvinssås:
- 4 dl OSCAR® Rödvinssås
- 25 g OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta
- 75 g smör
- salt och peppar
Karamelliserade lökar:
- 300 g lök
- 75 g smör
- 1 dl OSCAR® Signature Kycklingfond
- 20 ml OSCAR® Rostad Smak krydda
Tillbehör:
- 50 g OSCAR® Premium Fermenterad Vitlök Pasta
- 40 g kress
Förberedelse
- Värm OSCAR® Rödvinssås och piskar in OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta.
- Strax före servering tas såsen från värmen och smöret tillsätts under piskning. Smaka med salt och nymalt peppar.
- Ta försiktigt bort de 2 yttre skikten av glödlamporna och spara till senare.
- Sauté löken i smör tills guldbrun. Lägg till OSCAR® Signature Kycklingfond och laga i en komposit, smaka med OSCAR® Rostad Smak krydda.
- Fyll kompotet i lagrade lökskal och lägg dem i ugnen vid 120°C.
- Grilla ribeye som önskat, skära ut det och laga ihop med såsen.
- Lägg en del av OSCAR® Premium Fermenterad Vitlök Pasta och dekorera med kress.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Signature
Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.
Inspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.