Rödvinssås

Rödvinssås


Kraftig rödvisnssås på oxfond smaksatt med rotfrukter, färska örter, och OSCAR® Fond Koncentrat. Perfekt tillden klassiska nyårsmenyn. 1-1,2 liter sauce.

Ingredienser

10 personer

  • 50 g rotselleri
  • 25 g morötter
  • ½ lök
  • 10 g gräslök
  • 25 g palsternacka
  • 1 msk rapsolja
  • 40 g tomatpuré
  • 25 g rörsocker
  • 1/4 tsk timjan, torkad
  • 1/4 vitlöksklyfta
  • 7 dl vatten
  • 1 dl OSCAR® Oxfond koncentrat
  • ½ dl OSCAR® Demi Glace koncentrat
  • 5 dl OSCAR® Signature Demi Glace
  • 45 g OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion
  • färgämne
  • modifierad stärkelse
  • salt och peppar 

Förberedelse

  1. Skala och skär rotfrukterna och den skalade löken i små tärningar och stek dem i oljan. Tillsätt tomatpuré, socker, örter och vitlök.
  2. Tillsätt vatten, koncentrat, OSCAR® Signature Demi Glace och OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion.
  3. Koka upp såsen. Red såsen och smaka av med salt och peppar. 

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.

Inspiration

Nyår med OSCAR®

Inspireras av snacks, goda såser och soppor som du kan servera dina gäster till nyår.