Rödvinssås
Ingredienser
10 personer
- 50 g rotselleri
- 25 g morötter
- ½ lök
- 10 g gräslök
- 25 g palsternacka
- 1 msk rapsolja
- 40 g tomatpuré
- 25 g rörsocker
- 1/4 tsk timjan, torkad
- 1/4 vitlöksklyfta
- 7 dl vatten
- 1 dl OSCAR® Oxfond koncentrat
- ½ dl OSCAR® Demi Glace koncentrat
- 5 dl OSCAR® Signature Demi Glace
- 45 g OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion
- färgämne
- modifierad stärkelse
- salt och peppar
Förberedelse
- Skala och skär rotfrukterna och den skalade löken i små tärningar och stek dem i oljan. Tillsätt tomatpuré, socker, örter och vitlök.
- Tillsätt vatten, koncentrat, OSCAR® Signature Demi Glace och OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion.
- Koka upp såsen. Red såsen och smaka av med salt och peppar.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Fond koncentrat
En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.
Inspiration
OSCAR® Signature
Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.
Inspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.
Inspiration
Nyår med OSCAR®
Inspireras av snacks, goda såser och soppor som du kan servera dina gäster till nyår.