Rödvinsvinägrett och rostad...

Rödvinsvinägrett och rostad valnötter


Serveringsförslag: Till spröd sallad med konfiterade lamm käkar.

Ingredienser

10 personer

Vinaigrette:

  • 10 g OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion
  • 30 g gastrique
  • 1 dl smakneutral olja
  • salt och peppar

Rostade valnötter:

  • 200 g valnötter
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl OSCAR® Rostad Smak krydda 

Förberedelse

Vinaigrette:

  1. Vispa samman OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion och gastrique.
  2. Vispa därefter i smakneutral olja och smaka av med salt och peppar.

Rostade valnötter:

  1. Blanchera valnötterna i tre omgångar, i rent vatten varje gång.
  2. Vänd dem därefter med vatten och OSCAR® Rostad Smak krydda i en litenform och låt dem torka i ugnen i ca 25 minuter i 150 grader.  

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.