"Rökt" färskost och mandlar

"Rökt" färskost och mandlar


Serveringsförslag: Serverat med höbakad färskpotatis, libbsticksolja och rädis-crudité.

Ingredienser

10 personer

Rökt färskost:

  • 2 l tjockmjölk
  • 2 l creme fraiche 38 %
  • 5 dl mörk öl
  • OSCAR® Rök Smak krydda

Mandlar med smak av rök:

  • 500 g mandlar
  • ½ dl vatten
  • OSCAR® Rök Smak krydda 

Förberedelse

Rökt färskost:

  1. Värm upp tjockmjölk, creme fraiche och öl till 45°C och sila genom en silduk över natten, tills det återstår en fast massa i silduken.
  2. Smaksätt därefter med OSCAR® Rök Smak krydda och fyll på spritspåsar.

Mandlar med smak av rök:

  1. Vänd mandlarna i vatten och OSCAR® Rök Smak krydda och baka därefter i ugn på 40°C i 60 minuter.
  2. Vänd mandlarna var tjugonde minut. 

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

Veganskt och vegetariskt

Hos OSCAR® är vi kompromisslösa när det gäller den goda smaken – detta gäller naturligtvis även när rätterna ska vara växtbaserade.