Romescosås

Romescosås


OSCAR® Paprikasås tillsammans med rostad mandel, brödkrutonger, piment d'espelette och sherryvinäger är basen i denna mångsidiga sås, som är perfekt som dippsås, tillbehör till grillmat, smörgåsar eller på tapasbordet.

Ingredienser

10 personer

  • 1 l OSCAR® Paprikasås
  • 350 g rostad mandel
  • 350 g brödkrutonger
  • 1 tsk Piment d’ espelette
  • 45 g sherryvinäger
  • 350 g olivolja
  • salt och peppar

Förberedelse

  1. Koka upp OSCAR® Paprikasås under omrörning och låt den svalna i några minuter. Tillsätt sedan rostad mandel, brödkrutonger, piment d'espelette, sherryvinäger och olivolja.
  2. Mixa samman ingredienserna i en mixer, vill du att såsen ska vara mycket slät ska den mixas längre.
  3. Smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt lite vatten om den är för tjock.

Tip: Romescon smakar ännu bättre om den står över natten och smakerna får gifta sig.

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler

Inspiration

OSCAR® Sås - färdig att använda

Våra OSCAR® Såser är framtagna för att ge dig en autentisk smakupplevelse för enkel användning i köket. Såserna är gjorda av färska råvaror, kokade som du skulle göra det själv, och kan användas direkt från kartongen efter uppvärmning.

Inspiration

Veganskt och vegetariskt

Hos OSCAR® är vi kompromisslösa när det gäller den goda smaken – detta gäller naturligtvis även när rätterna ska vara växtbaserade.