Romescosås
Ingredienser
10 personer
- 1 l OSCAR® Paprikasås
- 350 g rostad mandel
- 350 g brödkrutonger
- 1 tsk Piment d’ espelette
- 45 g sherryvinäger
- 350 g olivolja
- salt och peppar
Förberedelse
- Koka upp OSCAR® Paprikasås under omrörning och låt den svalna i några minuter. Tillsätt sedan rostad mandel, brödkrutonger, piment d'espelette, sherryvinäger och olivolja.
- Mixa samman ingredienserna i en mixer, vill du att såsen ska vara mycket slät ska den mixas längre.
- Smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt lite vatten om den är för tjock.
Tip: Romescon smakar ännu bättre om den står över natten och smakerna får gifta sig.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Sås - färdig att använda
Våra OSCAR® Såser är framtagna för att ge dig en autentisk smakupplevelse för enkel användning i köket. Såserna är gjorda av färska råvaror, kokade som du skulle göra det själv, och kan användas direkt från kartongen efter uppvärmning.
Inspiration
Veganskt och vegetariskt
Hos OSCAR® är vi kompromisslösa när det gäller den goda smaken – detta gäller naturligtvis även när rätterna ska vara växtbaserade.