Rotselleri-kebab
Ingredienser
10 personer
- Rotselleri
- Salt (för att täcka rotsellerin)
- OSCAR® Veganska Oxsmak krydda
- Rostade sesamfrön
- Ramslöksolja
Förberedelse
- Skölj sellerin ren från jord. Lägg sellerin i aluminiumformar och täck med salt.
- Grädda sellerin i ugnen på 180°C i 2-2½ timme.
- Ta ut sellerin ur ugnen och låt den svalna. Slå sedan hål på saltskalet.
- Ta ut sellerin ur saltet och borsta bort överflödigt salt.
- Skär sellerin i tunna skivor på en mandolin eller skärmaskin.
- Fördela dem platt och pensla med OSCAR® Veganska Oxsmak krydda efter önskemål.
- Trä sedan på spett och grilla dem därefter hårt en kort stund.
- Strö över rostade sesamfrön och ramslöksolja och servera t.ex. med vitlöksyoghurt eller OSCAR® Premium Fermenterad Vitlök Pasta.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Fond koncentrat
En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.
Inspiration
Veganskt och vegetariskt
Hos OSCAR® är vi kompromisslösa när det gäller den goda smaken – detta gäller naturligtvis även när rätterna ska vara växtbaserade.