Rotselleri-kebab

Rotselleri-kebab


Ingredienser

10 personer

  • Rotselleri
  • Salt (för att täcka rotsellerin)
  • OSCAR® Veganska Oxsmak krydda
  • Rostade sesamfrön
  • Ramslöksolja 

Förberedelse

  1. Skölj sellerin ren från jord. Lägg sellerin i aluminiumformar och täck med salt.
  2. Grädda sellerin i ugnen på 180°C i 2-2½ timme.
  3. Ta ut sellerin ur ugnen och låt den svalna. Slå sedan hål på saltskalet.
  4. Ta ut sellerin ur saltet och borsta bort överflödigt salt.
  5. Skär sellerin i tunna skivor på en mandolin eller skärmaskin.
  6. Fördela dem platt och pensla med OSCAR® Veganska Oxsmak krydda efter önskemål.
  7. Trä sedan på spett och grilla dem därefter hårt en kort stund.
  8. Strö över rostade sesamfrön och ramslöksolja och servera t.ex. med vitlöksyoghurt eller OSCAR® Premium Fermenterad Vitlök Pasta. 

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler

Cookies för ansvarsfriskrivning Youtube

Rotselleri-kebab med OSCAR® Veganska Oxsmak krydda

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

Veganskt och vegetariskt

Hos OSCAR® är vi kompromisslösa när det gäller den goda smaken – detta gäller naturligtvis även när rätterna ska vara växtbaserade.