Saltad citronpaj med maränger
Ingredienser
10 personer
Paj:
- 1 stk bakad pajskal
- 400 g kondenserad mjölk
- 45 g OSCAR® Premium Citron Pasta
- 50 ml vatten
Maränger till toppen och flingor:
- 100 g pastöriserad äggvita
- 150 g florsocker
- 25 g OSCAR® Premium Citron Pasta
- 20 g vaniljssocker
Förberedelse
- Blanda kondenserad mjölk och OSCAR® Premium Citron Pasta och vatten i en skål och vispa på hög hastighet i 5-10 minuter.
- Häll citronkrämen i pajskalet och ställ pajen i kylskåpet.
- Vispa äggvita och florsocker till en mjuk maräng. Lägg till OSCAR® Premium Citron Pasta och vaniljssocker.
- Spritsa 2/3 av marängsmeten på non-stick papper och torka vid 75 °C i 6-12 timmar. Du kan också använda en vanlig ugn.
- Spritsa resterande marängsmet på kakan och bränn den med en brännare.
- Dekorera kakan med maräng-flagor.