Saltad citronpaj med maränger

Saltad citronpaj med maränger


Ingredienser

10 personer

Paj:

  • 1 stk bakad pajskal
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 45 g OSCAR® Premium Citron Pasta
  • 50 ml vatten

Maränger till toppen och flingor:

  • 100 g pastöriserad äggvita
  • 150 g florsocker
  • 25 g OSCAR® Premium Citron Pasta
  • 20 g vaniljssocker 

Förberedelse

  1. Blanda kondenserad mjölk och OSCAR® Premium Citron Pasta och vatten i en skål och vispa på hög hastighet i 5-10 minuter.
  2. Häll citronkrämen i pajskalet och ställ pajen i kylskåpet.
  3. Vispa äggvita och florsocker till en mjuk maräng. Lägg till OSCAR® Premium Citron Pasta och vaniljssocker.
  4. Spritsa 2/3 av marängsmeten på non-stick papper och torka vid 75 °C i 6-12 timmar. Du kan också använda en vanlig ugn.
  5. Spritsa resterande marängsmet på kakan och bränn den med en brännare.
  6. Dekorera kakan med maräng-flagor. 

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler