Sauce africaine

Sauce africaine


Sauce Africaine är en mångsidig sås som kan serveras till fisk, fågel eller grillat kött. Den kombinerar OSCAR® Sauce Espagnole med färska grönsaker och örter för att skapa en färgstark och välsmakande sås. Du kan anpassa styrkan och smaken genom att tillsätta chili eller extra jalapeño.

Ingredienser

10 personer

  • 100 g färska mogna tomater, tärnade
  • olja
  • 500 g OSCAR® Sauce Espagnole
  • Tabasco-sås
  • salt och peppar
  • 50 g röd paprika, skuren i tärningar
  • 50 g grön paprika, skuren i tärningar
  • 15 g färsk jalapeño, finhackad
  • 20 g schalottenlök, finhackad
  • 40 g salladslök, hackad
  • 50 g körsbärstomater, halvor
  • örter, skivade

Förberedelse

  1. Tillsätt lite olja i en varm kastrull och rosta de färska och mogna tomaterna tills de får lite färg.
  2. Tillsätt OSCAR® Sauce Espagnole och låt det koka ihop med tomaterna under omrörning.
  3. Smaka av basen ordentligt med droppar av tabasco, salt och nymalen peppar.
  4. Tillsätt alla finhackade grönsaker och örter i den varma basen, koka i 1 minut och servera.

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Sås - färdig att använda

Våra OSCAR® Såser är framtagna för att ge dig en autentisk smakupplevelse för enkel användning i köket. Såserna är gjorda av färska råvaror, kokade som du skulle göra det själv, och kan användas direkt från kartongen efter uppvärmning.