Sauce blanquette (vegetarisk)

Sauce blanquette (vegetarisk)


Serveringsförslag: Skivor av rotselleri med örtemulsion, rostade hasselnötter, indiankrasse och sauce blanquette.

Ingredienser

10 personer

  • 500 g smör
  • 5 dl OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace
  • 2 st. ägg
  • 4 st. äggulor
  • 4 msk crème fraiche
  • citronsaft
  • salt och peppar 

Förberedelse

  1. Värm upp smör och OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace tills smöret har smält.
  2. Blanda samman ägg, äggulor och crème fraiche och mixa ner det smälta smöret och fonden i tunn stråle till en slät creme.
  3. Häll tillbaka såsen i kastrullen och håll den ljummen.
  4. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Tips: Om såsen skär sig kan du montera ihop den genom att röra om i den. 

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.

Inspiration

Veganskt och vegetariskt

Hos OSCAR® är vi kompromisslösa när det gäller den goda smaken – detta gäller naturligtvis även när rätterna ska vara växtbaserade.