Sauce blanquette (vegetarisk)
Ingredienser
10 personer
- 500 g smör
- 5 dl OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace
- 2 st. ägg
- 4 st. äggulor
- 4 msk crème fraiche
- citronsaft
- salt och peppar
Förberedelse
- Värm upp smör och OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace tills smöret har smält.
- Blanda samman ägg, äggulor och crème fraiche och mixa ner det smälta smöret och fonden i tunn stråle till en slät creme.
- Häll tillbaka såsen i kastrullen och håll den ljummen.
- Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Tips: Om såsen skär sig kan du montera ihop den genom att röra om i den.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Signature
Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.
Inspiration
Veganskt och vegetariskt
Hos OSCAR® är vi kompromisslösa när det gäller den goda smaken – detta gäller naturligtvis även när rätterna ska vara växtbaserade.