Sauce bordelaise

Sauce bordelaise


Denna klassiska, kraftfulla sås görs genom att kombinera OSCAR® Rödvinssås och OSCAR® Sauce Espagnole med vår Premium Rödvin & Portvinsreduktion och sauterad schalottenlök. Tillsätt rostad oxmärg för en djupare smakupplevelse. Sauce Bordelaise passar perfekt till alla typer av kött och med en touch av tryffelpasta kan du förvandla den till en djup tryffelsås.

Ingredienser

10 personer

  • 50 g schalottenlök, finhackad
  • smör
  • 400 g OSCAR® Rödvinssås
  • 300 g OSCAR® Sauce Espagnole
  • 45 g OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion
  • salt och peppar
  • oxmärg

Förberedelse

  1. Fräs de skivade schalottenlökarna i smör tills de är mjuka och klara.
  2. Tillsätt OSCAR® Rödvinssås, OSCAR® Sauce Espagnole och OSCAR® Premium Rödvin & Portvinsreduktion.
  3. Koka upp såsen och låt sjuda i 5 minuter.
  4. Smaka av med nymalen peppar och salt.
  5. Tillsätt rostad oxmärg.

Inspiration

OSCAR® Sås - färdig att använda

Våra OSCAR® Såser är framtagna för att ge dig en autentisk smakupplevelse för enkel användning i köket. Såserna är gjorda av färska råvaror, kokade som du skulle göra det själv, och kan användas direkt från kartongen efter uppvärmning.

Inspiration

Nyår med OSCAR®

Inspireras av snacks, goda såser och soppor som du kan servera dina gäster till nyår.