Sötsurglaserade revben
Ingredienser
10 personer
- 1,5 kg revbensspjäll
- 4 stk matäpplen
- 50 g sweet chilisås
- 50 ml OSCAR® Rostad Smak krydda
- 30 g pepparrot
- vatten
Förberedelse
- Skala och skär äpplena i fyrkanter, och koka dem därefter mjuka i chilisås och OSCAR® Rostad Smak krydda. Späd löpande med vatten tills äpplena är mjuka.
- Mosa äpplena och vänd därefter ner riven pepparrot.
- Marinera revbenen i moset i minst 6 timmar.
- Ugnsstek därefter revbensspjällen på 85°C i 12 timmar.
Tips: Gör kalla dressingar med OSCAR® Fond Koncentrat. Prova t.ex. att smaksätta din vinägrett med OSCAR® Grönsaksfond koncentrat, eller smaksätta din färskost med OSCAR® Rök Smak krydda.
Förslag på tillbehör: Blancherad grönkålssallad med äpple, tranbär, granatäpple, rostade hasselnötter och färskost.