Sötsurglaserade revben

Sötsurglaserade revben


En svensk julklassiker som hör hemma på julbordet, men den här rätten kan med fördel avnjutas året runt. Revbensspjäll marinerade med chilisås, äpple och OSCAR® Rostad Smak krydda, ger en fin söt, intensiv och kryddig marinad som passar särskilt bra till fläskkött. Alternativt kan du sous vide-lagra de marinerade revbenen och sedan grilla dem strax före servering.

Ingredienser

10 personer

  • 1,5 kg revbensspjäll
  • 4 stk matäpplen
  • 50 g sweet chilisås
  • 50 ml OSCAR® Rostad Smak krydda
  • 30 g pepparrot
  • vatten 

Förberedelse

  1. Skala och skär äpplena i fyrkanter, och koka dem därefter mjuka i chilisås och OSCAR® Rostad Smak krydda. Späd löpande med vatten tills äpplena är mjuka.
  2. Mosa äpplena och vänd därefter ner riven pepparrot.
  3. Marinera revbenen i moset i minst 6 timmar.
  4. Ugnsstek därefter revbensspjällen på 85°C i 12 timmar.

Tips: Gör kalla dressingar med OSCAR® Fond Koncentrat. Prova t.ex. att smaksätta din vinägrett med OSCAR® Grönsaksfond koncentrat, eller smaksätta din färskost med OSCAR® Rök Smak krydda.

Förslag på tillbehör: Blancherad grönkålssallad med äpple, tranbär, granatäpple, rostade hasselnötter och färskost. 

Products used in the recipe

Upptäck produkter från detta recept

Visa fler

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

Jul med OSCAR®

Få inspiration till läckra recept och såser som kan serveras på julmenyn.