Spansk tortilla med paprika...

Spansk tortilla med paprika och iberico skinka


Kan serveras både kall och varm. Server t.ex. tillsammans med tomatsallad.

Ingredienser

10 personer

  • 30 skivor Iberico skinka
  • 15 st ägg
  • 2 st lök
  • 800 g förkokt potatis
  • 200 g grillad röd paprika (alternativt 2 hela paprikor)
  • 100 g svarta oliver, urkärnade
  • 50 g OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta
  • olivolja
  • salt 

Förberedelse

  1. Hacka lök, skär potatis och oliver i skivor och den grillade paprikan i strimlor. Fräs allt gyllenbrunt i olivolja.
  2. Häll blandningen i välsmorda små koketter eller i en tjockbottnad gjutjärnspanna.
  3. Vispa ihop äggen med OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta, krydda med salt och häll över potatisblandningen.
  4. Tillaga tortillan i ugnen på 200 °C i 15-20 minuter.
  5. Låt svalna, skär upp och servera med Iberico skinka. 

Products used in the recipe