Svampfumet (vegansk)

Svampfumet (vegansk)


Användning: Som konsommé eller soppa, bra på hösten när du vill servera kraftiga rätter med intensiv smak. Serveringsförslag: Stekta murklor, syltade bokskivlingar, stekt och bränd lök, rostade hasselnötter, timjanolja, jästemulsion och gul-gröna salviaskott.

Ingredienser

10 personer

  • 3 l OSCAR® Signature Grönsaksbuljong Ekologisk
  • 1 kg champinjoner
  • 4 st schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 dl äppelmust
  • sherryvinäger
  • lagerblad 

Förberedelse

  1. Bryn svamp, vitlök och schalottenlök.
  2. Häll OSCAR® Signature Grönsaksbuljong Ekologisk över löken och svampen och sätt in i ugnen i en ugnsform täckt med lock/film över natten vid 80 °C.
  3. Smaka av såsen med sherryvinäger, red eventuellt om det behovs.
  4. Smaka av med salt och peppar och ge såsen rätt konsistens med timjanolja om det behovs. 

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.

Inspiration

Veganskt och vegetariskt

Hos OSCAR® är vi kompromisslösa när det gäller den goda smaken – detta gäller naturligtvis även när rätterna ska vara växtbaserade.