Tryffelsås

Tryffelsås


Tryffelsås på konjak och svamp med en djupt intensiv smak. Smaksatt med OSCAR® Fondkoncentrat. Passartill såväl grönsaksbaserade som köttbaserade rätter. 1-1,2 liter sauce.

Ingredienser

10 personer

  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl konjak
  • 30 ml OSCAR® Demi Glace koncentrat
  • 30 ml OSCAR® Svampfond koncentrat
  • 175 g vitt vin
  • 60-100 g tryffelsalsa (beroende på intensiteten)
  • 2 msk brun farin
  • 100 g smör
  • 1 l vatten
  • modifierad stärkelse
  • salt och färskmald peppar 

Förberedelse

  1. Fräs hackad schalottenlök i lite matfett och tillsätt därefter konjaken och vitt vin.Låt reducera 50 %.
  2. Tillsätt sedan alla ingredienser förutom smör och redning. Låt allt koka uppsnabbt
  3. Sila och avsluta med att reda.
  4. Blanda i smör precis före servering och smaka av såsen med salt och peppar.

Tips: Servera med brunoise av inlagd tryffel, eller annan typ av svamp, för att ge lite konsistens tillsåsen. Om du vill ha en vegansk version, byt ut smöret mot en vegansk variant. 

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

Nyår med OSCAR®

Inspireras av snacks, goda såser och soppor som du kan servera dina gäster till nyår.