Tryffelsås
Ingredienser
10 personer
- 2 schalottenlökar
- 2 dl konjak
- 30 ml OSCAR® Demi Glace koncentrat
- 30 ml OSCAR® Svampfond koncentrat
- 175 g vitt vin
- 60-100 g tryffelsalsa (beroende på intensiteten)
- 2 msk brun farin
- 100 g smör
- 1 l vatten
- modifierad stärkelse
- salt och färskmald peppar
Förberedelse
- Fräs hackad schalottenlök i lite matfett och tillsätt därefter konjaken och vitt vin.Låt reducera 50 %.
- Tillsätt sedan alla ingredienser förutom smör och redning. Låt allt koka uppsnabbt
- Sila och avsluta med att reda.
- Blanda i smör precis före servering och smaka av såsen med salt och peppar.
Tips: Servera med brunoise av inlagd tryffel, eller annan typ av svamp, för att ge lite konsistens tillsåsen. Om du vill ha en vegansk version, byt ut smöret mot en vegansk variant.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Fond koncentrat
En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.
Inspiration
Nyår med OSCAR®
Inspireras av snacks, goda såser och soppor som du kan servera dina gäster till nyår.