Vegansk grundsås

Vegansk grundsås


En vegansk grundsås som du kan arbeta vidare med. Använd den veganska grundsåsen som den är eller prova en av de tre varianterna som du hittar i receptet.

Ingredienser

10 personer

Vegansk grundsås:

  • 1 l OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace
  • 30 ml vitvinsvinäger
  • 20 ml OSCAR® Rostad Smak krydda
  • redning
  • salt och peppar


VARIANTER

Ljummen skaldjursvinägrett:

  • 0,5 l vegansk grundsås
  • 25 ml OSCAR® Havskräftsfond koncentrat
  • 100 g tomatconcassé
  • 50 g kapris
  • 2 msk olivolja
  • ¼ knippe dill
  • salt och peppar

Vårsås med tomat:

  • 0,5 l vegansk grundsås
  • 100 g champinjoner
  • 1 knippe salladslök
  • 100 g körsbärstomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • salt och peppar

Pepparsås:

  • 0,5 l vegansk grundsås
  • 2 st. schalottenlökar
  • matolja
  • 1 dl brandy
  • 1 msk OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta
  • 1 msk inlagd Madagaskarpeppar
  • färsk gräslök/syltad dragon 

Förberedelse

Vegansk grundsås:

  1. Koka upp OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace och vitvinsvinäger och reducera med cirka 25 %.
  2. Smaka av med OSCAR® Rostad Smak krydda, salt och peppar. Anpassa eventuellt konsistensen med redningen.

VARIANTER

Ljummen skaldjursvinägrett:

  1. Koka upp grundsås och OSCAR® Havskräftsfond koncentrat i en kastrull. Tillsätt sedan tomatconcassé och kapris och vispa i olivolja.
  2. Tillsätt finhackad dill strax före servering och smaka av med salt och peppar.

Vårsås med tomat:

  1. Skär svamp, salladslök och körsbärstomater i 1x1 cm bitar. Fräs grönsakerna och vitlöken i olivolja.
  2. Tillsätt grundsås och ge det ett uppkok. Smaka av med salt och peppar.

Pepparsås:

  1. Finhacka schalottenlök och fräs den gyllenbrun i smakneutral olja. Tillsätt Brandy och reducera ner till hälften. Rör ihop OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta och inlagd Madagaskarpeppar.
  2. Smaka av grundsåsen med pepparmixen och tillsätt ev. finhackad gräslök precis före servering. 

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.

Inspiration

Veganskt och vegetariskt

Hos OSCAR® är vi kompromisslösa när det gäller den goda smaken – detta gäller naturligtvis även när rätterna ska vara växtbaserade.