Viltsås med fermenterad...

Viltsås med fermenterad peppar och lingon


Tips: Du kan smaksätta din viltsås med t.ex. blåmögelost för att ge mer fett och djup, eller prova att smaksätta med OSCAR® Svampfond koncentrat för djupare umami.

Ingredienser

10 personer

  • 20 ml OSCAR® Demi Glace koncentrat
  • 40 ml OSCAR® Viltfond koncentrat
  • 60 g lingonsås, gärna med bär
  • 2 dl grädde
  • 8 dl vatten
  • 5 g OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta
  • krossade enbär, lagerblad, långpeppar och timjan
  • ev. gin
  • Redning 

Förberedelse

  1. Koka ihop alla ingredienser utom grädde och stärkelse.
  2. Låt fonden sjuda/dra så att kryddorna ger smak, dock utan att det reducerar.
  3. Tillsätt grädde och redning för önskad konsistens.
  4. Smaka av med salt och peppar och ev. gin. Gin framhäver smaken från bland annat enbär. 

Inspiration

OSCAR® Fond koncentrat

En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.

Inspiration

Jul med OSCAR®

Få inspiration till läckra recept och såser som kan serveras på julmenyn.

Inspiration

OSCAR® Premium

OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.