Viltsås med fermenterad peppar och lingon
Ingredienser
10 personer
- 20 ml OSCAR® Demi Glace koncentrat
- 40 ml OSCAR® Viltfond koncentrat
- 60 g lingonsås, gärna med bär
- 2 dl grädde
- 8 dl vatten
- 5 g OSCAR® Premium Fermenterad Peppar Pasta
- krossade enbär, lagerblad, långpeppar och timjan
- ev. gin
- Redning
Förberedelse
- Koka ihop alla ingredienser utom grädde och stärkelse.
- Låt fonden sjuda/dra så att kryddorna ger smak, dock utan att det reducerar.
- Tillsätt grädde och redning för önskad konsistens.
- Smaka av med salt och peppar och ev. gin. Gin framhäver smaken från bland annat enbär.
Products used in the recipe
Upptäck produkter från detta recept
Visa flerInspiration
OSCAR® Fond koncentrat
En smakfull och kreativ krydda. Med OSCAR® Fond koncentrat gör du en standardrätt till en specialitet för ditt kök med några droppar.
Inspiration
Jul med OSCAR®
Få inspiration till läckra recept och såser som kan serveras på julmenyn.
Inspiration
OSCAR® Premium
OSCAR® Premium är skapad med en kulinarisk förståelse för moderna gastronomiska behov och respekt för traditionellt hantverk.