Vitvinssås (vegansk)

Vitvinssås (vegansk)


Serveringsförslag: Saltbakad och grillad rotselleri med vitvinssås, lagrade bär och blommor.

Ingredienser

10 personer

  • 1 l OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace
  • 225 g vitt vin
  • 20 g mörk balsamvinäger
  • ¼ knippe färsk timjan
  • 1 st. citron, endast skalet
  • salt och peppar
  • ev. redning 

Förberedelse

  1. Reducera vitt vin till 1/3. Tillsätt OSCAR® Signature Grönsaks Demi Glace och balsamvinägern och reducera med ca 15 %.
  2. Tillsätt timjan och citronskal och låt såsen dra tills den har fått önskad smak av timjan och citron.
  3. Smaka av med salt och peppar, red av om så behövs. 

Products used in the recipe

Inspiration

OSCAR® Signature

Med respekt för ditt kök och det autentiska hantverket: OSCAR® Signature Fond & Buljong är tillagad enligt klassiska recept från basköket. Ben, grönsaker, kryddor och vatten – och tillsatt massor av tid.

Inspiration

Veganskt och vegetariskt

Hos OSCAR® är vi kompromisslösa när det gäller den goda smaken – detta gäller naturligtvis även när rätterna ska vara växtbaserade.